Omgeving & bereikbaarheid

Handig om alvast te weten.

Omgeving

Verscholen in het groene hart ligt casa Franceschini, het ligt echter zeer centraal ten opzichte van diverse eeuwenoude steden: 

– Assisi (20 min) kathedraal van Franciscus van Assisi 

– Perugia (45 min) universiteitsstad, pretpark, vliegveld en in oktober het chocolade festival d’ Amour

– Gubbio (35 min)

– Rome (2 uur)

– Ancona (1 uur) vliegveld en kust

– Kust (1 uur)

Wat is er te doen in de nabije omgeving van Casa Franceschini:

Assisi,

een hoogtepunt ,met de beroemde San Francesco, een kathedraal gewijd aan Sint Franciscus, o.a. de beschermheilige van de dieren, die nog altijd op 4 oktober herdacht wordt. Alle huizen in de stad zijn in een bijzondere oude stijl gerestaureerd, er zijn mooie doorkijkjes en het is bovenal ook een gezellige stad.

Perugia,

de hoofdstad van Umbria, De roltrappen onder de gewelven, die de beneden-met de bovenstad verbinden, zijn al een attractie op zich. De moeite waard zijn zeker het prachtige stadhuis, de kerk er tegenover en het fraaie museum. Daarnaast vindt u in Perugia wereldberoemde modemerken. Deze universiteitstad is altijd gezellig druk en het is goed toeven op een van de vele terrassen.

Gubbio,

een hooggelegen oud stadje, met prachtige uitzichten, waar je met een kabelbaan nog hoger kan om van de schoonheid van de omgeving te genieten.

Nocera Umbra,

door de laatste aardbeving practisch geheel verwoest, maar nu bijna weer totaal gerestaureerd.

Foligno, 

ook hier is hard gewerkt om de stad weer in oude luister te herstellen, qua architectuur zeer de moeite waard om te bezoeken. In de buurt zijn ook diverse wijngaarden die de moeite waard zijn te bezoeken.

Montefalco, 

een hoog gelegen fascinerend dorpje in het Dal van Spoleto. In de ommuurde stad zijn de straatjes heel nauw, wat in de zomer een heerlijke verkoeling geeft. Het museum bevat veel beroemde middeleeuwse werken, waaronder fresco`s. Montefalco is beroemd om de wijnen, die op het centrale plein te koop zijn.

Voor meer bijzondere uitstapjes,zoals een attractiepark voor de kinderen, curiosamarkten en goede eetgelegenheden (Umbria staat bekend om zijn heerlijke en eerlijke keuken), hebben wij een map vol inspiratie in ons huis liggen.

Bereikbaarheid

– Vele wegen leiden naar Rome – 

Zo ook naar ons huis in Osteria di Morano. U kunt er per auto, trein of vliegtuig naartoe reizen. Wij hebben hieronder de mogelijkheden voor u op een rij gezet.

Auto

Met de auto is het goed aan te rijden via Zwitserland of Oostenrijk (+50km). In Zwitserland kan de Gotthard tunnel/pass genomen worden of de San Bernardino route. Let op: in de zomer kan hier filevorming zijn, dan is Oostenrijk te overwegen. Het is, bij vroeg vertrek, in een dag aan te rijden maar wij geven er zelf de voorkeur aan een overnachting in de buurt van Milaan te boeken Vanaf Breda tot aan ons huis is het +/- 1500 km 

Vliegtuig 

Met het vliegtuig zijn er vele mogelijkheden. Zo vliegt Ryanair vanuit Nederland (Eindhoven en Maastricht), Duitsland (Weeze) en Belgie (Charlois) naar diverse steden in de omgeving (Rome, Ancona, Perugia en Pisa). Ancona (ruim een uur) en Perugia (40 minuten) liggen erg gunstig vanaf het huis. Wanneer u vliegt op Rome is een verblijf in ons huis uiteraard ook prima te combineren met een bezoek aan deze prachtige stad.

Mogelijkheden op een rijtje:

Ryanair:
– Weeze – Ancona 
– Weeze – Rome
– Eindhoven – Rome
– Eindhoven – Pisa
– Maastricht – Rome

– Brussel – Perugia
– Brussel – Pisa
– Brussel – Ancona
– Brussel – Rome 

Transavia:
– Rotterdam – Perugia 
– Amsterdam – Pisa 
– Rotterdam – Rome

KLM:
– Amsterdam – Pisa
– Amsterdam – Ancona
– Amsterdam Rome

– Brussel – Pisa
– Brussel – Ancona
– Brussel – Rome 

Tips

Voor vliegen met Ryanair:
– Wij vliegen zelf meestal met Ryanair op Perugia of Ancona. De prijzen voor de tickets van Ryanair kunnen per dag enorm verschillen. Hier is weinig logica in te ontdekken. Het verdient aanbeveling om de prijzen goed in de gaten te houden en niet te wachten tot de laatste weken want dan lopen de prijzen meestal sterk op.

– Een andere maatschappij waarmee wij ook wel naar Italie vliegen is Transavia (Rotterdam – Rome of Perugia).

Voor het huren van een auto:
– Ook de prijzen voor het huren van een auto kunnen enorm fluctueren. Via de site autoeurope.nl kan het veel geld schelen. Vanaf de luchthaven Rome is het ongeveer 2,5 uur rijden, het aan de kust gelegen Ancona is slechts een uur van het huis gelegen.

Voor boeken van een reisovernachting:
– Als we met de auto gaan boeken we vaak in de buurt van Milaan een overnachting. Wij hebben gemerkt dat je dan de tweede dag op het gemak bij het huis aankomt, de reisovernachting boeken we vaak vooraf al via de website van Booking.com, dit scheelt vaak aanzienlijk in de prijs.